HISTÓRIA KLUBU

založenie klubu


FK Slovan Levice bol založený v roku 1911, čo znamená, že má viac ako 110-ročnú tradíciu. Vznikol s cieľom podporovať futbal a poskytnúť priestor mladým talentom v regióne. Od svojho založenia sa stal významnou súčasťou miestneho športového života. Klub prešiel rôznymi vývojovými fázami, ktoré formovali jeho históriu a identitu.

úspechy v československu

V 70. a 80. rokoch sa FK Slovan Levice dostal na vrchol svojich úspechov, keď hrával v I. Slovenskej národnej lige. Tieto roky sú považované za zlatú éru klubu, keď dokázali konkurovať aj silnejším tímom. Mnoho hráčov počas tohto obdobia predviedlo skvelé výkony, ktoré zanechali stopy v histórii klubu. Tieto úspechy vytvorili základ pre budúce generácie futbalistov v Leviciach.

pôsobenie po rozdelení českoSlovenska

Po rozdelení Československa v roku 1993 sa FK Slovan Levice prispôsobil novým podmienkam a pokračoval v II. lige. V nasledujúcich rokoch sa klubu podarilo získať skúsenosti a zdokonaliť sa v rôznych súťažiach. Hráči a funkcionári čelili novým výzvam, ale nikdy nestratili nádej na úspech. Tieto roky sa stali dôležitou súčasťou identity klubu a jeho pokračujúceho rozvoja.

prechody medzi ligami

FK Slovan Levice prešiel viacerými ligovými úrovňami, pričom sa často musel prispôsobiť zmenám v súťažnom systéme. Tento proces priniesol klubu množstvo cenných skúseností a naučil ho odolnosti. Každý prechod medzi ligami bol spojený s výzvami, ktoré si vyžadovali odhodlanie a tímového ducha. Tieto skúsenosti formovali charakter klubu a posilnili jeho spojenie s fanúšikmi.

historické úspechy

Klub dosiahol v priebehu svojej histórie mnoho významných výsledkov, ktoré sú súčasťou jeho legendy. Mnohé zápasy, ktoré sa stali historickými, vytvorili emocionálne spojenie medzi hráčmi a fanúšikmi. Tieto úspechy sa stali základom pre budovanie kultúry klubu, ktorý sa vždy snažil o lepšie výkony. Historické momenty klubu sú dôkazom odhodlania a vášne všetkých, ktorí s ním boli spojený.

súčasnosť klubu

A-tím pôsobí v lige Majstrovstvá regiónu, kde sa snaží dosahovať dobré výsledky a reprezentovať mesto. V klube je aktuálne cez 360 detí v 14 mládežníckych kategóriách, čo svedčí o jeho silnej základni a orientácii na rozvoj mládeže. Tieto mladé talenty majú príležitosť učiť sa a rásť v priateľskom a podporujúcom prostredí. Klub tak zabezpečuje, aby budúce generácie mali príležitosť zažiť futbalovú vášeň a úspech.

celá história v knihe:

100 ROKOV ORGANIZOVANÉHO FUTBALU V LEVICIACH

Knihu je možné si zapožičať v klubovej kancelárii po kontaktovaní vedenia klubu.

Knihu je možné si aj zakúpiť.